Segueix-nos i uneix-te

les nostres cases

Casa Ferrer-Vidal és la casa de la cultura i de la nostra Fundació; és l’indret on les arts i el patrimoni poden conviure i reviure, juntament amb altres factors que n’afavoreixen la protecció i preservació. L’edifici va ser construït entre 1914 i 1916 pel dibuixant i arquitecte modernista, Eduard Ferrés i Puig com a residència familiar per al prohom de la societat barcelonina, Lluís Ferrer-Vidal i Soler. Hem volgut recuperar i restaurar aquest espectacular edifici del segle XX per crear la nostra seu, que al ser casa nostra, també és casa vostra.

Casa Rius, situada al c/Enric Granados de Barcelona és un edifici d’estil modernista, construït entre 1912 i 1913 i dissenyat per Salvador Puiggrós i Figueras, prolífic arquitecte modernista barceloní, per encàrrec de l’artista Josep Rius i Mestres (Barcelona, 1866-1958). En temps de Rius, aquesta casa estava dedicada a la indústria d’imatges religioses i pessebrista. Avui, la Fundació ACICAC l’ha restaurada per convertir-la en un espai de transformació creativa on els artistes poden portar el seu art al màxim nivell.

Cases Macià és una iniciativa que pretén recuperar la casa pairal de la família de Francesc Macià a Vallmanya (Alcarràs) i dinamitzar amb nous usos culturals la Casa Macià a Prats de Molló i l’Espai Macià a les Borges Blanques, creant una nova oferta, amb la qual la societat catalana pugui veure’s reflectida. Tanmateix, la Fundació ACICAC busca posar en valor la memòria col·lectiva de Catalunya, a través d’aquestes cases i del projecte, que és dignificador i amb una clara consciència històrica del nostre país.

Casa Olivetti vol recuperar l’antiga seu on l’empresari Camillo Olivetti hi fundà la seva companyia, la qual va esdevenir la primera en la fabricació de màquines d’escriure a Europa.

La casa acollirà un espai destinat a la literatura amb un bar temàtic; també una sala audiovisual de tipus immersiu vinculada a experiències culturals de diverses temàtiques i pretén ser l’únic escape room d’Espanya basat en la sèrie periodística, Crims.

Ca l’Arnús té per objectiu la recuperació de l’espai que actualment es troba en un estat de deteriorament molt avançat. La proposta busca transformar l’espai en un pol de reactivació de la ciutat en l’àmbit de la cultura, la innovació i la formació en disciplines artístiques. També vol ser un pol d’atracció de talent jove, empreses especialitzades en cultura i potenciar el moviment associatiu de la ciutat, la veritable ocupació dels parcs de Can Solei i Ca l’Arnús com a espais d’ús públic intensiu i la restauració de Badalona.

La Fundació ACICAC està fortament compromesa amb la recuperació del Patrimoni Cultural Immaterial, és per això que obre la Casa de la Rumba Catalana amb l’objectiu de posar en valor aquest gènere musical tan representatiu i important per al nostre territori i la cultura catalana. Obrim un nou espai de gresca i xerinola amb un bon ambient i caliu perquè tothom formi part dels espisodis musicals que s’hi representaran i es sensibilitzi de la importància de la rumba.