ESPAIS

PARC DE LES ARTS
DE CA L’ARNÚS
I CAN SOLEI

La Fundació ACICAC i l’Ajuntament de Badalona treballen sobre les bases d’un conveni ja signat que ha de permetre la recuperació de tres edificis emblemàtics que formen part del conjunt patrimonial dels parcs de Ca l’Arnús i Can Solei, al districte primer de Badalona. La Fundació es fa càrrec de la rehabilitació dels edificis, alguns d’ells expropiats fa vint anys per fer de Ca l’Arnús un parc públic, a canvi d’una cessió a llarg termini per explotar els espais amb finalitats culturals i per a la celebració d’esdeveniments, seguint la fórmula utilitzada a Casa Rius.

PARC PÚBLIC

El Parc de les Arts de Ca l’Arnús i Can Solei l’integren tres edificis:

  1. La Torreu Arnús
  2. Casa Clara
  3. Edifici B de l’antiga escola Artur Martorell.

TRES EDIFICIS EN UN

La Torre Arnús es va construir a finals del segle XIX per encàrrec del banquer barceloní Evarist Arnús, que va esdevenir un prohom badaloní. La Torre és una joia arquitectònica avui en molt mal estat. El projecte del Parc de les Arts preveu una recuperació integral de la Torre per convertir-la en un espai multidisciplinar de conferències, exposicions, celebracions i trobades internacionals. Acollirà la seu de la Fundació ACICAC i disposarà d’una zona pròpia de restauració.

1 – TORRE ARNÚS

La Casa Clara, també coneguda com a casa nova, es va construir a mitjans del segle XX. És un edifici de línies senzilles i elegants que es troba força ben conservat, especialment si es compara amb la resta d’immobles. Serà la seu de l’Escola d’Arts Escèniques de Badalona, dedicada a la creació i experimentació del món de l’escenari. Tindrà funcions de residència artística temporal i una part es dedicarà a potenciar i divulgar les danses d’arrel.

2 – CASA CLARA

La casa B de Can Solei és un edifici de grans dimensions que es troba ubicat en el parc de Can Solei i que havia acollit l’escola Artur Martorell. L’objectiu de la Fundació ACICAC és convertir-lo en la Casa del Còmic i la Il·lustració de Badalona, saldant així una part del deute que la ciutat té amb els seus creadors vinculats a les arts plàstiques. Farà funcions de sala d’exposicions i de residència de creadors locals. També es reserva una part per a entitats de l’àmbit associatiu per impulsar una Plataforma Cívica de Dinamització.

3 – CASA B DE CAN SOLEI

GALERIA D'IMATGES