Segueix-nos i uneix-te

SOS MONUMENTS, SALVAR EL PATRIMONI

Davant la inactivitat de les administracions públiques en la protecció i rescat del nostre patrimoni material la societat civil catalana s’organitza i manté viu l’esperit d’evitar que el patrimoni desaparegui. Una d’aquestes associacions és SOS Monuments, creada el 1997.

Davant la inactivitat de les administracions públiques en la protecció i rescat del nostre patrimoni material la societat civil catalana s’organitza i manté viu l’esperit d’evitar que el patrimoni desaparegui. Una d’aquestes associacions és SOS Monuments, creada el 1997. Va néixer a instàncies d’un grup d’arquitectes, geògrafs, historiadors i diversos professionals preocupats, com ells mateixos expliquen, “en obrir canals de participació de la societat en la democratització i control de la gestió del patrimoni cultural”. Un concepte que per a SOS Monuments engloba des del patrimoni l’historicoartístic tradicional, fins a les noves formes de béns d’interès cultural tant materials com immaterials.

Els objectius de SOS Monuments són: l’estudi i la difusió del Patrimoni Cultural de Catalunya; organitzar conferències, seminaris, jornades i congressos per a la valoració, l’estudi i la conservació del Patrimoni Cultural de Catalunya; promoure la declaració de béns d’interès nacional o local del Patrimoni Cultural de Catalunya; coordinar i organitzar accions de defensa del Patrimoni Cultural de Catalunya i col·laborar amb altres entitats que desenvolupen accions semblants.

És interessant fer un cop d’ull al seu web per descobrir el llistat de patrimoni que es troba amenaçat de manera més urgent: https://www.sos-monuments.org/.